CERTIFIED HALAL EXECUTIVE PROGRAMME | FAKULTI SAINS DAN TEKNOLOGI MAKANAN
» BERITA » CERTIFIED HALAL EXECUTIVE PROGRAMME

CERTIFIED HALAL EXECUTIVE PROGRAMME

Program Certified Halal Executive Programme (CHEP) yang bakal berlangung selama 7 hari bermula 9 hingga 18 Ogos 2021 merupakan satu program yang diilhamkan oleh pihak WAZAN UPM dengan objektif untuk memacu kecemerlangan asnaf di UPM. Program yang dianjurkan oleh pihak Fakulti Sains dan Teknologi Makanan, UPM dengan kerjasama pihak HDC Malaysia ini diwujudkan khusus untuk pelajar tahun tiga program Bacelor Sains dan Teknologi Makanan (BSTM) serta Bacelor Sains Pengajian Makanan (BSPMK). CHEP dibuat untuk memenuhi keperluan khusus Industri Halal mengikut keperluan Lembaga Profesional Halal (HPB) dan JAKIM. Ia juga memberikan pengetahuan mengenai Manual Halal dan Pentadbiran Rekod Halal, terutamanya untuk Jawatankuasa Halal Dalaman organisasi (IHC).

Tarikh Input: 09/08/2021 | Kemaskini: 09/08/2021 | wannurain

PERKONGSIAN MEDIA

FAKULTI SAINS DAN TEKNOLOGI MAKANAN
Universiti Putra Malaysia
43400 UPM Serdang
Selangor Darul Ehsan
03 9769 8367
Tiada
SXDcXAd~