LAWATAN DARIPADA UNIVERSITAS AIRLANGGA, INDONESIA | FAKULTI SAINS DAN TEKNOLOGI MAKANAN
» BERITA » LAWATAN DARIPADA UNIVERSITAS AIRLANGGA, INDONESIA

LAWATAN DARIPADA UNIVERSITAS AIRLANGGA, INDONESIA

14 Disember – Fakulti Sains dan Teknologi Makanan (FSTM) telah menerima kunjungan hormat daripada Universitas Airlangga, Indonesia.

Universitas Airlangga telah diwakili oleh Prof. Ir. Mochammad Amin Alamsjah, Dekan Fakulti Perikanan dan Marin bersama dua pensyarah iaitu Dr. Laksmi Sulmartiwi dan Dwi Yuli Pujiastuti.

Turut hadir bersama adalah Prof. Madya. Dr. Rabiha binti Haji Sulaiman, Timbalan Dekan (Siswazah, Penyelidikan dan Inovasi), Dr. Noor Azira binti Abdul Mutalib dan Puan Norazlindawati binti Hashim.

Lawatan ini bertujuan untuk membina kolaborasi antarabangsa antara kedua-dua Universiti. Di antara fokus dalam perbincangan adalah peluang melanjutkan pelajaran dalam program Master dan PhD, pelaksanaan program mobiliti staf dan pelajar serta kerjasama dalam projek penyelidikan.

Para delegasi telah dibawa melawat ke beberapa fasiliti fakulti iaitu Makmal Kromatografi, Pusat Pembelajaran Pengekstrakan Bendalir Lampau Genting dan Pusat Pembelajaran Loji Memproses Produk Daging.

Lawatan telah diakhiri dengan sesi pertukaran cenderahati daripada kedua-dua pihak.

Tarikh Input: 15/12/2022 | Kemaskini: 15/12/2022 | lilytahnani

SXEUFAf~