Bicara Santai TTNP: Keselamatan Makanan Di Rumah Semasa PKP | FAKULTI SAINS DAN TEKNOLOGI MAKANAN
» BERITA » Bicara Santai TTNP: Keselamatan Makanan di Rumah Semasa PKP

Bicara Santai TTNP: Keselamatan Makanan di Rumah Semasa PKP

Pada 2 Julai 2021 yang lepas, Dr. Noor Azira bt Abdul Mutalib telah dijemput oleh pihak Tadika Tahfiz Negeri Pahang Cawangan Kotasas untuk program bual bicara yang bertajuk Keselamatan Makanan di Rumah Semasa PKP secara atas talian di FB Live. Di antara pengisian program adalah kaedah terbaik dan langkah berjaga-jaga semasa membeli makanan secara atas talian iaitu dengan mengamalkan teknik “lihat, hidu dan rasa”. Hal ini adalah untuk memastikan makanan yang dibeli melalui kaedah e-hailing adalah selamat. Selain itu para peserta juga didedahkan dengan panduan pengendalian makanan yang selamat di dapur dan pemastian kualiti dan keselamatan makanan di tadika.

Tarikh Input: 04/08/2021 | Kemaskini: 04/08/2021 | suhaiza

SXDdAAk~