BENGKEL RESUME UNTUK PEMOHON INTENSHIP BSPPM | FAKULTI SAINS DAN TEKNOLOGI MAKANAN
» BERITA » BENGKEL RESUME UNTUK PEMOHON INTENSHIP BSPPM

BENGKEL RESUME UNTUK PEMOHON INTENSHIP BSPPM

Bengkel Resume untuk Pemohon Internship BSPPM telah diadakan pada 1hb November 2023, dari jam 10:00 pagi hingga 12:00 tengahari di BKS1, Makanan 5, Fakulti Sains dan Teknologi Makanan. Dr Siti Fatimah (fasilitator bengkel) dan Dr. Nurul Hanisah (penyelaras latihan BSPPM) telah mengendalikan sesi tersebut dan memberikan bimbingan berharga tentang penambahbaikan resume. Semasa bengkel tersebut, Dr. Siti Fatimah dan Dr. Nurul Hanisah memberikan bimbingan secara langsung dengan menyemak secara individu setiap resume yang digubal oleh 37 pelajar BSPPM (Pengurusan Perkhidmatan Makanan dengan Kepujian) dan memberi nasihat peribadi tentang cara menambah baik resume mereka.

Bengkel ini diakhiri dengan sesi perkongsian yang menampilkan pensyarah JPKM termasuk Dr Siti Nurhayati Khairatun dan Dr Noor Azira. Mereka berkongsi pandangan daripada lawatan mereka dengan pelatih terdahulu, menawarkan nasihat penting untuk tempat kerja, dan menjelaskan jangkaan majikan. Program ini bertujuan untuk meningkatkan kebolehpasaran pelajar dan disambut dengan penuh semangat, menekankan kepentingan persediaan bagi kerjaya.

Tarikh Input: 03/11/2023 | Kemaskini: 03/11/2023 | nur_jasni

SXFDAA7~