LAWATAN DARIPADA UNIVERSITAS GADJA MADA (UGM), INDONESIA | FAKULTI SAINS DAN TEKNOLOGI MAKANAN
» BERITA » LAWATAN DARIPADA UNIVERSITAS GADJA MADA (UGM), INDONESIA

LAWATAN DARIPADA UNIVERSITAS GADJA MADA (UGM), INDONESIA

16 Oktober 2023 – Fakulti Sains dan Teknologi Makanan (FSTM) telah menerima kunjungan 25 orang delegasi dari Universitas Gadjah Mada (UGM), Indonesia. Ketibaan mereka telah disambut mesra oleh Ahli Pengurusan FSTM. Lawatan delegasi tersebut diketuai oleh Prof. Eni Harmayani iaitu Dekan Fakulti Teknologi Pertanian, UGM dan jurucakap, Dr. Arifin Dwi Saputro.

Sesi lawatan ini dimulai dengan ketibaan delegasi dari UGM di bilik Jalamas pada pukul 10 pagi dan dimulakan dengan taklimat ringkas mengenai Universiti dan Fakulti. Selepas itu, delegasi UGM dibawa melawat ke Supercritical Fluid Center (SFC) dan juga Food 8 serta diberi penerangan mengenai teknologi dan mesin yang digunakan dalam fakulti ini.

Lawatan ini bertujuan meningkatkan kolaborasi antara UGM dan UPM dan juga membuka pintu kerjasama yang lebih erat di masa depan.

Tarikh Input: 17/10/2023 | Kemaskini: 19/10/2023 | nur_jasni

SXFDAAu~