Makmal Penyelidikan | FAKULTI SAINS DAN TEKNOLOGI MAKANAN
» PENYELIDIKAN » FASILITI PENYELIDIKAN » Makmal Penyelidikan

Makmal Penyelidikan

 

Bil

Program Penyelidikan

Nama Makmal

Staf Bertanggungjawab

1.

 

Keselamatan dan Kualiti Makanan

 

1. Kimia Makanan

    Ketua : Rashidah Sukor (Dr.)

Pn. Norliza Othman

Tel.: 03-89468542

Emel: lizanor@upm.edu.my

 

2. Mikrobiologi Makanan

    Ketua : Nor Khaizura Mahmud @ Ab Rashid (Dr.)

Pn. Norliza Othman

Tel.: 03-89468542

Emel: lizanor@upm.edu.my

 

2.

Bioteknologi Makanan

 

 

3. Teknologi Enzim

    Ketua : Hasanah Mohd. Ghazali (Prof Dr.)

Pn. Noor Hezliza Muhamad Nodin

Tel.: 03-89468542

Emel: hezliza@upm.edu.my

 

4. Teknologi Mikrob

    Ketua : Anis Shobirin Meor Hussin (Prof. Madya Dr.)

Pn. Noor Hezliza Muhamad Nodin

Tel.: 03-89468542

Emel: hezliza@upm.edu.my

 

3.

Fungsian Makanan

 

5. Fungsian Makanan

    Ketua : Nurul Shazini Ramli (Dr.)

Pn. Noor Hezliza Muhamad Nodin

Tel.: 03-89468542

Emel: hezliza@upm.edu.my

 

4.

Pemprosesan Makanan

 

 

6. Teknologi Karbohidrat

    Ketua : Sharifah Kharidah Syed Muhammad (Prof. Madya Dr.)

            

Pn. Norliza Othman

Tel.: 03-89468542

Emel: lizanor@upm.edu.my

 

7.Teknologi Protein

   Ketua : Ismail Fitry Mohammad Rashedi (Dr.)

Pn. Suraya Saad

Tel.: 03-89468542

Emel: s_suraya@upm.edu.my

 

8.Teknologi Makanan

   Ketua : Nur Hanani Zainal Abedin (Dr.)

Pn. Suraya Saad

Tel.: 03-89468542

Emel: s_suraya@upm.edu.my

 

5.

Lemak dan Minyak

 

9. Lemak dan Minyak

    Ketua : Tan Chin Ping (Prof. Dr.)

Pn. Suraya Saad

Tel.: 03-89468542

Emel: s_suraya@upm.edu.my

 

6.

Pengurusan dan Khidmat Makanan 

 

10. Pengurusan dan Khidmat Makanan  

      Ketua : Ainul Zakiah Abu Bakar (Dr.)

 

En. Hamezan Muhammad @ Ahmad

Tel.: 03-89468538

Emel: hamezan@upm.edu.my

 

Kemaskini:: 28/08/2017 [lilytahnani]

PERKONGSIAN MEDIA

FAKULTI SAINS DAN TEKNOLOGI MAKANAN
Universiti Putra Malaysia
43400 UPM Serdang
Selangor Darul Ehsan
03 9769 8367
Tiada
B1566549829