Tajuk Acara
2nd Food Science and Technology Undergraduate Colloquium (FOSTUC) 2024
Tarikh
27 Feb 2024 - 28 Feb 2024
Ringkasan Acara
Program FOSTUC 2024 merupakan inisiatif FSTM untuk menekankan rangka kerja Landskap Pendidikan Berasaskan Kecekapan dan Pembelajaran Pengalaman (EXCEL), iaitu REAL Research Infused Experiential Learning (REAL) dalam hasil program Sains dan Teknologi Makanan. Dengan sukacitanya mendapat kerjasama daripada Fakulti Perikanan dan Sains Makanan, Universiti Malaysia Terengganu (UMT), dan Fakulti Sains Makanan dan Pemakanan, Universiti Malaysia Sabah (UMS) untuk menyertai kami dalam inisiatif ini. Dalam kolokium penyelidikan, kami mengumpulkan pelajar tahun akhir Sarjana Muda Sains dan Teknologi Makanan (BSTM), FSTM, UPM, Sarjana Muda Sains Makanan (Teknologi Makanan), Fakulti Perikanan dan Sains Makanan, UMT, dan Sarjana Muda Sains Makanan dan Pemakanan. ; Sarjana Muda Teknologi Makanan dan Biopemprosesan, Fakulti Sains Makanan dan Pemakanan, UMS. Acara ini mewujudkan platform untuk pelajar berkongsi hasil pemikiran mereka dan membuktikan hipotesis daripada projek penyelidikan mereka. Selain itu, program ini juga akan mengeratkan hubungan akademik antara kedua-dua fakulti dan universiti, dalam usaha melahirkan graduan yang holistik, patriotisme dan berdaya tahan.
Kemaskini:: 05/03/2024 [nur_jasni]
PERKONGSIAN MEDIA